Tagantjärele on mul piinlik.

Tagantjärele on mul piinlik.


Warning: Trying to access array offset on null in /data01/virt69050/domeenid/www.tekabinet.ee/htdocs/wp-content/themes/kahuna/includes/loop.php on line 295

…Tagantjärele on mul piinlik, et olin selle kõik endale ise põhjustanud. Teadmatusest, laiskusest. Kolisin kodust ära, kui sain ülikooli sisse. Erakas, sõbrad, pikad õhtud arvuti ees. Põen lapseeast alates diabeeti ja mul on määratud insuliinravi. Toitumisest on räägitud põgusalt, pigem seda, et süüa võin kõike, lihtsalt pean vaatama, et sobiv kogus insuliini süstitud saab. Noh, eks see suhkur ikka ununes mõõtmata kah ja sageli juhtus, et olles joonud suure coca ja söönud paki komme, lükkasin mõõtmise edasi „homsesse“. Ega ma ei märganudki, kuidas see tasapisi arenes: hommikuti ei jaksanud ma enam tõusta, kooli jäi minemata, siis eksamid tegemata. Lõpuks tundus see tegemata asjade koorem nii suur, et motivatsioon kadus täielikult. Vanematele rääkimine oli mõeldamatu, sest häbitunne segas. Meeleolu oli null, midagi ei rõõmustanud mind enam, olin pidevalt väsinud, tujutu. Nii kuus aastat. Ja siis teatab uus arst, et ta ei näe põhjust kirjutada ravimeid, vähemalt enne mitte, kui olen teinud..oiii, kui pika rea muutusi. Mul ei olnud jaksu isegi kuulata, rääkimata neid muutusi läbi viia. Aga ma istusin terve tunni arsti vastuvõtul, vaidlesin vastu ja üritasin teda paika panna. Koju jõudes otsustasin ma, et tõestan sellele arstile, et ta jutt on vale. Otsustasin teha kõik muutused, mida ta soovitas, ja tõestada, et olen seejärel ikka haige. Ma lugesin lisa internetist, tegin tööd oma toidulauaga, lisasin liikumist, mõõtsin veresuhkruid ja hoidsin need soovitud tasemel, läksin magama õigel ajal. Aasta pärast jätkasin ma õpinguid ülikoolis. Ma käisin korra veel seetõttu arsti juures, et oma lugu ära rääkida.